Bergman Lenticulair

lenticular
Technieken

Morph

Het ene object loopt over in een ander object door middel van een vloeiende vervorming. Tot voor kort was dit effect enkel te zien door middel van film of video. Dankzij lenticulair kan het morphing-effect ook worden geïntegreerd in drukwerk.

Verbaas uw klanten met onze unieke mogelijkheden

In principe zijn hiervoor alleen twee beelden nodig (de eerste en de laatste fase) waarbij de tussenstappen digitaal vloeiend vervormen. De twee beelden hoeven niet per se dezelfde omtrekvorm te hebben, een paar raakvlakken kunnen deze vervorming echter nog eens versterken.

De voordelen van morph:
  • Indrukwekkend

  • Fascinerend 

  • Professioneel

  • Kunstzinnig

Direct advies

Marcelle Idema

Productspecialist

 

vraag gratis een monsterbox aan

Maak kennis met ons veelzijdige aanbod van materialen, kleuren, gewichten en inspiratie!

Bestanden en aanleverspecificaties

Lenticulaire beelden zijn digitale bestanden die op een speciale wijze zijn voorbereid en vervolgens worden afgedrukt op lens materiaal. Dit materiaal is opgebouwd uit een speciale kunststof, meerdere lenticules oftewel lenzen, vandaar de naam lenticulaire druk. Het beeld, gezien door de lenzen, lijkt te bewegen waardoor animatie of diepte gecreëerd kan worden.

Wil je zelf beeld materiaal aanleveren, of advies vragen of een ontwerp? Neem contact met ons op. Of ga direct van start met de aanleverspecificaties en het 3D sample bestand. Je download ze hieronder en leest het via deze link.

  → Aanleverspecificaties
  → 3D sample
 
 Kleurprofiel
  → Lees het blog

  → English version File Preparation

Subtiel effect

5-10 verschillende posities is goed verwerkbaar maar in sommige gevallen kunnen zelf 20 frames worden gebruikt. Het beste resultaat bereik je wanneer een deel van de afbeelding stabiel blijft, vooral bij meer frames. Vaak wordt gekozen om de het laatste beeld te laten opvolgen door het voorgaande beeld. Zo voorkom je dat het laatste naar het eerste beeld springt. Dat gaat wel ten koste van de scherpte en kwaliteit van de boodschap. Er zit tenslotte meer informatie onder een lens. Gebruik een egale rustige achtergrond.

Wij helpen u graag met het inzichtelijk maken van de mogelijkheden met morph effecten!

Uitingen verreiken met een morph effect

  • Give-aways
  • Boekomslagen
  • Verpakkingen
  • Kaarten
  • Kunstvormen
  • Commerciële boodschappen

Herman brood

20 jaar na het overlijden van Rock-'n-Roll artiest en kunstenaar Herman Brood ontdekten zijn vrouw Xandra Brood en zus Beppie Brood enkele dozen afgeladen met niet eerder vertoonde tekeningen, brieven, postkaarten, schetsen en poëzie vol humor, liefde, drama en verdriet. Deze bijzondere ontdekking wordt nu gebundeld in een mega uitgave. Deze gelimiteerde uitgave met een oplage van slechts 500 exemplaren omvat ruim 3750 niet eerder vertoonde werken van Herman Brood. Het boek ligt in een prachtig vormgegeven doos met lenticulaire druk. Bergman Media verzorgde het lenticulair drukwerk.

Bron: www.uitgeverijkomma.nl

de nummer 1 in lenticulair

"Ja wij drukken ook lenticular", kan ik met regelmaat beantwoorden. En krijgen wij de vraag "kunnen jullie dat ook?", ja, dat kunnen we. Hoewel het een techniek is die al jaren bestaat is het niet zo dat iedere drukkerij de kennis en ervaring heeft met deze techniek. Klanten noemen het ook wel 3D, bewegend drukwerk, flippo's, flipflop, animatie of holografisch.

Door de ervaring die wij door de jaren hebben opgedaan zijn we in staat te adviseren wanneer we een ontwerp onder ogen krijgen. Het is een erg mooie techniek om mee te werken. Het resultaat is eigenlijk altijd indrukwekkend.

innovatief drukwerk

Met deze LED-UV technologie ondervindt u alle voordelen van conventioneel UV-offsetdruk zonder alle negatieve milieubelastende elementen zoals ozon en stickoxide. Het milieuvriendelijk drukprocedé draagt er tevens toe bij, dat het energieverbruik ten opzichte van traditionele UV drastisch wordt teruggedrongen, zelfs tot wel 70%. 

Door deze kostbare investering kunnen we onze klanten voorzien van een nog grotere variatie aan producten. Met deze technologie is offset drukwerk direct droog en verwerkbaar.

Offerte
Samples

huisstijl

Briefpapier

Bureau onderleggers

Jaarverslagen

Mappen

Visitekaartjes