Bergman Lenticulair

lenticular
Technieken

FLIP of flipflop

Met een flip kunnen we meerdere effecten achter elkaar laten zien, doormiddel van een harde overgang. Door de flipflop te draaien en te kantelen verschijnen verschillende beelden, dit geeft een erg verrassend effect. Een flip kunnen we toepassen op allerlei dragers. Van groot tot klein. Een nieuwe productintroductie kun je goed op een kaart als direct mail presenteren. Maar denk ook eens aan een abri die van inhoud veranderd als men erlangs loopt! De flipflop zorgt ervoor dat uw communicatie dynamisch wordt en u in één keer meer kunt vertellen.

Verrassende effecten zorgen voor een hoge attentie waarde

Met een flipflop kan je verandering of voordelen van een product of dienst perfect visualiseren. Een flip-effect is een wissel tussen twee of drie verschillende beelden of teksten. Dit kunnen portretten, producten of sfeerbeelden zijn. De beelden wisselen elkaar af d.m.v. een harde overgang. Dit is gekozen effect door de heldere boodschap en de goed uitvoerbare voorbereiding. Hoe je het ook noemt (flip, flip-flop, 2 beelden flip) het is een bijzonder effectief en dynamisch communicatie middel. De hoek waarmee je naar de lens kijkt bepaald welk beeld zichtbaar is.

Een flip is ideaal bij:
 • Een krachtige boodschap, heldere communicatie 

 • Combinatie met 3D mogelijk 

 • Eindeloze morgelijkheden 

 • Verrassend beeld 

 • Veel commerciële toepassingen

Direct advies

Marcelle Idema

Productspecialist

 

vraag gratis een monsterbox aan

Maak kennis met ons veelzijdige aanbod van materialen, kleuren, gewichten en inspiratie!

 

Hierom kies je voor bergman media

 Alle techniek en expertise in eigen huis
 Klein team van specialisten
 Creatief en oplossingsgericht

Bestanden en aanleverspecificaties

Lenticulaire beelden zijn digitale bestanden die op een speciale wijze zijn voorbereid en vervolgens worden afgedrukt op lens materiaal. Dit materiaal is opgebouwd uit een speciale kunststof, meerdere lenticules oftewel lenzen, vandaar de naam lenticulaire druk. Het beeld, gezien door de lenzen, lijkt te bewegen waardoor animatie of diepte gecreëerd kan worden.

Wil je zelf beeld materiaal aanleveren, of advies vragen of een ontwerp? Neem contact met ons op. Of ga direct van start met de aanleverspecificaties en het 3D sample bestand. Je download ze hieronder en leest het via deze link.

  → Aanleverspecificaties
  → 3D sample
 
 Kleurprofiel
  → Lees het blog

  → English version File Preparation

Focus op product

Het effect is het sterkst met een horizontale lens omdat je ogen naar hetzelfde beeld kijken. Wil je een flip of animatie met een verticale lens dan is 3 het maximale aantal frames. In dat geval is een combinatie met een 3D beeld mogelijk. Het verschil tussen flip en animatie is dat het beeld bij flip compleet anders is. Ideaal bij voor/na boodschappen of oorzaak/effect, aan/uit. / In groot formaat is een verticale lens vereist.

Hoe je het ook noemt, flip, flipflop, flippo, wij helpen u graag met het inzichtelijk maken van de mogelijkheden, het verzinnen van verrassend idee en loodsen u door het ontwerpproces!

Uitingen verreiken met een flipflop effect

 • Productbeelden
 • Portretten
 • Posters
 • Groot formaat
 • Uitnodigingen
 • Een flipflop effect kan gecombineerd worden met een 3D effect

Herman brood

20 jaar na het overlijden van Rock-'n-Roll artiest en kunstenaar Herman Brood ontdekten zijn vrouw Xandra Brood en zus Beppie Brood enkele dozen afgeladen met niet eerder vertoonde tekeningen, brieven, postkaarten, schetsen en poëzie vol humor, liefde, drama en verdriet. Deze bijzondere ontdekking wordt nu gebundeld in een mega uitgave. Deze gelimiteerde uitgave met een oplage van slechts 500 exemplaren omvat ruim 3750 niet eerder vertoonde werken van Herman Brood. Het boek ligt in een prachtig vormgegeven doos met lenticulaire druk. Bergman Media verzorgde het lenticulair drukwerk.

Bron: www.uitgeverijkomma.nl

de nummer 1 in lenticulair

"Ja wij drukken ook lenticular", kan ik met regelmaat beantwoorden. En krijgen wij de vraag "kunnen jullie dat ook?", ja, dat kunnen we. Hoewel het een techniek is die al jaren bestaat is het niet zo dat iedere drukkerij de kennis en ervaring heeft met deze techniek. Klanten noemen het ook wel 3D, bewegend drukwerk, flippo's, flipflop, animatie of holografisch.

Door de ervaring die wij door de jaren hebben opgedaan zijn we in staat te adviseren wanneer we een ontwerp onder ogen krijgen. Het is een erg mooie techniek om mee te werken. Het resultaat is eigenlijk altijd indrukwekkend.

innovatief drukwerk

Met deze LED-UV technologie ondervindt u alle voordelen van conventioneel UV-offsetdruk zonder alle negatieve milieubelastende elementen zoals ozon en stickoxide. Het milieuvriendelijk drukprocedé draagt er tevens toe bij, dat het energieverbruik ten opzichte van traditionele UV drastisch wordt teruggedrongen, zelfs tot wel 70%. 

Door deze kostbare investering kunnen we onze klanten voorzien van een nog grotere variatie aan producten. Met deze technologie is offset drukwerk direct droog en verwerkbaar.

Offerte
Samples

huisstijl

Briefpapier

Bureau onderleggers

Jaarverslagen

Mappen

Visitekaartjes