Bergman Lenticulair

lenticular
Technieken

ANIMATIE

Beelden in- en uit laten zoomen zorgt voor een effect met een geweldige impact. Het zoom-effect is een animatie van klein naar groot in meerdere frames met een vloeiende overgang. De hoek waarmee je naar de lens kijkt bepaald welk beeld zichtbaar is.

Een echte beleving

Een animatie kan opgebouwd worden uit een aantal frames. Er zijn vele mogelijkheden zoals grafische animatie, fragmenten uit videofilms en andere speciale effecten. Ook de achtergrond kan deels mee veranderen in de vorm of kleur, wat het gevoel van beweging nog meer versterkt. Wel is het belangrijk om een focus punt in de beeldtaal te behouden. Bij een animatie wordt er een klein deel van het beeld aangevuld of verplaatst (geroteerd of verschoven). Bij dit effect is een horizontale lens een must.

Een animatie is ideaal bij:
  • Eenvoudig voor te bereiden
  • Losse elementen en achtergronden kunnen ingezet worden
  • Goed inzetbaar voor actie boodschappen

Direct advies

Marcelle Idema

Productspecialist

 

Hierom kies je voor bergman media

 Alle techniek en expertise in eigen huis
 Klein team van specialisten
 Creatief en oplossingsgericht

Bestanden en aanleverspecificaties

Lenticulaire beelden zijn digitale bestanden die op een speciale wijze zijn voorbereid en vervolgens worden afgedrukt op lens materiaal. Dit materiaal is opgebouwd uit een speciale kunststof, meerdere lenticules oftewel lenzen, vandaar de naam lenticulaire druk. Het beeld, gezien door de lenzen, lijkt te bewegen waardoor animatie of diepte gecreëerd kan worden.

Wil je zelf beeld materiaal aanleveren, of advies vragen of een ontwerp? Neem contact met ons op. Of ga direct van start met de aanleverspecificaties en het 3D sample bestand. Je download ze hieronder en leest het via deze link.

  → Aanleverspecificaties
  → 3D sample
 
 Kleurprofiel
  → Lees het blog

  → English version File Preparation

5 tot 10 verschillende posities is goed verwerkbaar maar in sommige gevallen kunnen zelf 25 frames worden gebruikt. Het beste resultaat bereik je wanneer een deel van de afbeelding stabiel blijft,vooral bij meer frames / Bij 3 afbeeldingen wordt soms gekozen om de het laatste beeld te laten opvolgen door het tweede beeld. Zo voorkom je dat het beeld van 3 naar 1 springt. Dat gaat wel ten koste van de scherpte en kwaliteit van de boodschap. Er zit tenslotte meet informatie onder een lens.

Wij helpen u graag met het inzichtelijk maken van de mogelijkheden met animatie effecten, het verzinnen van verrassend idee en loodsen u door het ontwerpproces!

Uitingen verreiken met een animatie effect

  • Give-aways
  • Boekomslagen
  • Verpakkingen
  • Kaarten
  • Kunstvormen
  • Commerciële boodschappen
  • Een animatie effect kan gecombineerd worden met een 3D effect

Herman brood

20 jaar na het overlijden van Rock-'n-Roll artiest en kunstenaar Herman Brood ontdekten zijn vrouw Xandra Brood en zus Beppie Brood enkele dozen afgeladen met niet eerder vertoonde tekeningen, brieven, postkaarten, schetsen en poëzie vol humor, liefde, drama en verdriet. Deze bijzondere ontdekking wordt nu gebundeld in een mega uitgave. Deze gelimiteerde uitgave met een oplage van slechts 500 exemplaren omvat ruim 3750 niet eerder vertoonde werken van Herman Brood. Het boek ligt in een prachtig vormgegeven doos met lenticulaire druk. Bergman Media verzorgde het lenticulair drukwerk.

Bron: www.uitgeverijkomma.nl

de nummer 1 in lenticulair

"Ja wij drukken ook lenticular", kan ik met regelmaat beantwoorden. En krijgen wij de vraag "kunnen jullie dat ook?", ja, dat kunnen we. Hoewel het een techniek is die al jaren bestaat is het niet zo dat iedere drukkerij de kennis en ervaring heeft met deze techniek. Klanten noemen het ook wel 3D, bewegend drukwerk, flippo's, flipflop, animatie of holografisch.

Door de ervaring die wij door de jaren hebben opgedaan zijn we in staat te adviseren wanneer we een ontwerp onder ogen krijgen. Het is een erg mooie techniek om mee te werken. Het resultaat is eigenlijk altijd indrukwekkend.

innovatief drukwerk

Met deze LED-UV technologie ondervindt u alle voordelen van conventioneel UV-offsetdruk zonder alle negatieve milieubelastende elementen zoals ozon en stickoxide. Het milieuvriendelijk drukprocedé draagt er tevens toe bij, dat het energieverbruik ten opzichte van traditionele UV drastisch wordt teruggedrongen, zelfs tot wel 70%. 

Door deze kostbare investering kunnen we onze klanten voorzien van een nog grotere variatie aan producten. Met deze technologie is offset drukwerk direct droog en verwerkbaar.

Offerte
Samples

huisstijl

Briefpapier

Bureau onderleggers

Jaarverslagen

Mappen

Visitekaartjes