Bergman Media

Over
ons
Koploper in grafische innovaties

Sinds 1981 is Bergman Media actief in de grafische industrie. Wij zijn uitgegroeid van drukkerij tot grafisch-ontwikkelingsbureau. De ontwikkelingen in de branche worden niet alleen sterk in de gaten gehouden maar ook gecreëerd. Met eigen know-how worden innovaties, die onze positie in markt verstevigen, ontwikkeld en toegepast.

Profiteer van onze kennis en ervaring en realiseer de meest ludieke promotiemiddelen. Een foto toveren wij om naar een 3D eye-catcher en een ronde folder met authentieke veredeling creëren wij op maat. Kortom elk denkbaar grafisch communicatie item verzorgen wij tot in de puntjes.

BERGMAN IN DE KRANT

Voor een artikel in het AD nam Levien Vermeer een interview af met Andree. Het paginagrootte artikel verscheen op 13 juli 2021. Je leest het hier. 

Antibacteriële coating

Internationale innovaties 

Sinds 2014 zijn wij lid van innovatiecluster D-NL HIT. Dit is een Europees samenwerkingsverband tussen Nederlandse en Duitse bedrijven, onder regie Van Hochschule Niederrhein en de Universiteit van Maastricht. Op chemisch niveau, worden nieuwe producten en toepassingen ontwikkeld voor zowel Grafische- en  Verfindustrie als de Lijmindustrie. 

Uit deze samenwerking is de antibacteriële coating, BactoBlock©, ontwikkeld. BactoBlock© kan worden aangebracht op kartonnen voedselverpakkingen waarbij de houdbaarheid van het product wordt gewaarborgd en inwerking van bacteriën wordt geëlimineerd. Ook voor medische verpakkingen kan BactoBlock© breed worden toegepast.

Optische lenspatronen

Binnen het innovatiecluster D-NL HIT, en in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Morphotonics, zijn wij een nieuw technologisch ontwikkelingsproject gestart: Lenzy 3D© printoptical. 

Door gebruik te maken van een speciaal ontwikkelde transparante UV-lak, kunnen verschillende optische lenspatronen worden gedrukt voor onder andere het beveiligingen van waardedocumenten zoals paspoorten en andere identiteits-papieren.

Lenzy 3D© printoptical kan daarnaast effectief worden ingezet voor verlichtingstoepassingen. Met een energiezuinige lichtbron en in combinatie met een specifiek lensontwerp, kan er meer lichtopbrengst worden genereren. Het licht wordt door de lenzen optimaal versterkt en verstrooid over een groter oppervlak.

PaperCode

Door middel van optimaal ontwikkelde inkten drukken wij elektronische elementen op papier. Hierdoor ontstaat er interactieve communicatie tussen papier en Smart-Phone of Tablet. PaperCode kan worden toegepast bij Brand Loyalty programma’s of Educatie doeleinden. Ook kan PaperCode worden toegevoegd aan verpakkingen om extra productinformatie weer te geven en productbeleving te vergroten.

Partner in verantwoord ondernemen

Graag dragen wij bij aan de behoefte om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen. Profit, People en Planet zijn belangrijke kernwaarden en van structureel belang voor onze bedrijfsvoering. Niet alleen streven wij als bedrijf naar een continu proces van verbetering maar ook onze klanten kunnen hier van profiteren. Economische, sociale en ecologische afwegingen spelen een steeds grotere rol. Een greep uit onze maatregelen:

  •  Enkel gedrukt met FCS papier.
  •  Procesloze plaatbelichter zonder chemie.
  •  Drukpersen hoog geautomatiseerd, minder afval.
  •  Bio-inkten zonder synthetische oliën.
  •  Reductie oplosmiddel, IPA. Chemie tot bijna nihil.
  •  90% afval wordt aangeboden voor recycling.
  •  Bedrijf voorzien van LED verlichting.
 

Ons team

 

huisstijl

Briefpapier

Bureau onderleggers

Jaarverslagen

Mappen

Visitekaartjes