Bergman Techniek

UV droging
in OFFSET DRUK
Razendsnelle levering door UV droging
Met deze LED-UV technologie ondervindt u alle voordelen van conventioneel UV-offsetdruk zonder alle negatieve milieubelastende elementen zoals ozon en stickoxide. Het milieuvriendelijk drukprocedé  draagt er tevens toe bij, dat het energieverbruik ten opzichte van traditionele UV drastisch wordt teruggedrongen, zelfs tot wel 70%. 
Geen idee is ons te gek

Profiteer van onze kennis en ervaring en realiseer de meest ludieke promoties. 

Creatieve innovaties

Met onze passie voor innovatie, verplaatsen wij de geijkte grafische grenzen steeds verder. Een altijd veranderende wereld vraagt om continue aanpassing van portfolio en knowhow. Wij staan al 40 jaar voor ontwikkeling en productie van gespecialiseerd grafisch drukwerk op complexe substraten met uitdagende afwerking. We gaan graag een extreme drukwerk uitdaging aan. En dat is inmiddels een bekent gegeven bij onze klanten. Meer dan eens zoeken nieuwe klanten contact op basis van de tip "dan moet je bij Bergman zijn, die kunnen dat wel". In dit creatieve proces is UV-led droging onmisbaar. Door deze kostbare investering kunnen we onze klanten voorzien van een nog grotere variatie aan producten.

Met deze technologie is offset drukwerk direct droog en verwerkbaar. Speciale reukarme drukinkten reageren op een specifiek UV-lichtspectrum en vormen daarbij direct een droge inktlaag. Droging en uitharding vindt binnen enkele milliseconde plaats met zeer weinig energieverbruik. Emissies door oxidatieve-doordroging van inkten of lakken behoren tot het verleden. Zo kunnen we regulier drukwerk veel sneller lever. Het zorgt voor aanzienlijk betere drukresultaten op bijvoorbeeld ongestreken papiersoorten. Er is geen wegslag van inkt in het papier waardoor een briljant contrastrijk beeld met hoge kleurintensiteit gewaarborgd is. En complexe nabewerking kan probleemloos worden uitgevoerd. Dus geen smet vlekken bij snijden van donkere vlakken. Of papier wat maar niet wil drogen bij een te hoge inktdekking.

Bijzondere materialen

Nog beter is dat we materialen kunnen verwerken die zonder UV-led nauwelijks te bedrukken zijn. We kunnen een range aan minder gangbare, complexe papiersoorten bedrukken. Het gaat vaak om substraten met een hoge attentiewaarde zoals, gemetaliseerde of holografie folies en diverse kunststoffen. Wij beheersen de techniek door de grote diversiteit aan uitdagingen door de jaren heen hebben mogen afleveren. Dat zorgt voor een goed voorspelbaar eindresultaat en zijn blijvend kritsch op het afgeleverde product. Zo zijn we niet alleen voor onze klanten een toegevoegde waarde maar zeker ook voor onze collega drukkerijen.

Gangbare papiersoorten zoals HVO of Silk coating bedrukken we in Full Colour, PMS of met speciale lakkeneffecten. Daarnaast durven we het aan om breed scala aan bijzondere materialen zoals kunststoffen zoals PET en PP folie, recyclebaar-papiersoorten te bedrukken. Zo ook gemetalliseerde kartonsoorten of dunne en donkere materiaalsoorten. Door onze manier van werken kunnen we klanten voorzien van persproeven. Zo hebben zij meer grip op het eindresultaat en dat geeft vertrouwen en rust.

 

vraag gratis een monsterbox aan

Maak kennis met ons veelzijdige aanbod van materialen, kleuren, gewichten en inspiratie!

Hierom kies je voor bergman media

Alle techniek en expertise in eigen huis
Klein team van specialisten
Creatief en oplossingsgericht

huisstijl

Briefpapier

Bureau onderleggers

Jaarverslagen

Mappen

Visitekaartjes