Bergman Branche

Kunst &
Fotografie

Kunstwerken en schilderijen professioneel gedrukt

‘Een prachtige vervaardiging van het object draagt bij aan de beleving'

Kunstenaars die hun werken maken, doen dat steeds vaker digitaal. Neem een fotograaf, grafic designer of 3D-artist. Om uiteindelijk een expositie te kunnen runnen of het materiaal ten verkoop aan te bieden, zien wij de vraag bij deze groep steeds vaker ontstaan om een drukspecialist in de hand te nemen.

Het drukken van een kunstwerk is natuurlijk een secure job. We willen uw werk als kunstenaar tot leven brengen op de manier zoals u dat voor ogen heeft. Een juist geproduceerd ontwerp kan echter door medium waarop en hoe het vervaardigd wordt, zelfs nog extra lading meekrijgen vinden wij.

Een kunstwerk tot leven brengen met lenticulaire afwerkingen

In de laatste jaren heeft Bergman Media zich gespecialiseerd in Lenticulair drukwerk. Deze druktechnieken worden steeds vaker gebruikt in de artistieke wereld op zo een extra swung mee te geven aan het door de artiest ontworpen werk. Soms gaat de artiest zelfs zo ver dat er met de mogelijkheden van de lenticulaire techniek een ontwerp wordt gemaakt. Dit levert dan ook zeer bijzondere werken op. Denk aan:

  • Fotografie geschoten om tot leven te brengen in 3D
  • Een grafisch ontwerp waarin animaties tot leven komen
  • Een schilderij dat van gedaante verwisselt als men erlangs loopt

De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Dat maakt het ook interessant om bestaande of historische werken nieuw leven in te blazen. Door een lenticulaire techniek toe te voegen aan een klassieker kan een nieuw werk of nieuwe invalshoek gecreëerd worden.

Persoonlijk
Andree Bergman

Productspecialist

 

vraag gratis een monsterbox aan

Maak kennis met ons veelzijdige aanbod van materialen, kleuren, gewichten en inspiratie!

 

Hierom kies je voor bergman media

 Alle techniek en expertise in eigen huis
 Klein team van specialisten
 Creatief en oplossingsgericht
Ondersteuning in de distributie van kunst

Met een kunstwerk dient delicaat omgegaan te worden, dat zijn we bewust. Daarbij is ook vaak discretie over het werk en de artiest nodig. Doordat we bij Bergman Media als nummer 1 specialist in lenticulair drukwerk vaker met artiesten en kunstenaars samenwerken, kennen we de wereld en begrijpen we de urgentie van discretie en zorgvuldigheid.

Bergman Media en de kunst

We investeren veel in onze lenticulaire tak. We willen elke dag nieuwe, verruimende concepten en technieken onderzoeken en ontwikkelen om zo steeds meer mogelijk te maken. Ook zijn we graag een klankbord, weten we wat tot de mogelijkheden behoort en hoe we een effect zo treffend mogelijk kunnen bereiken.

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op

Herman brood

20 jaar na het overlijden van Rock-'n-Roll artiest en kunstenaar Herman Brood ontdekten zijn vrouw Xandra Brood en zus Beppie Brood enkele dozen afgeladen met niet eerder vertoonde tekeningen, brieven, postkaarten, schetsen en poëzie vol humor, liefde, drama en verdriet. Deze bijzondere ontdekking wordt nu gebundeld in een mega uitgave. Deze gelimiteerde uitgave met een oplage van slechts 500 exemplaren omvat ruim 3750 niet eerder vertoonde werken van Herman Brood. Het boek ligt in een prachtig vormgegeven doos met lenticulaire druk. Bergman Media verzorgde het lenticulair drukwerk.

Bron: www.uitgeverijkomma.nl

de nummer 1 in lenticulair

"Ja wij drukken ook lenticular", kan ik met regelmaat beantwoorden. En krijgen wij de vraag "kunnen jullie dat ook?", ja, dat kunnen we. Hoewel het een techniek is die al jaren bestaat is het niet zo dat iedere drukkerij de kennis en ervaring heeft met deze techniek. Klanten noemen het ook wel 3D, bewegend drukwerk, flippo's, flipflop, animatie of holografisch.

Door de ervaring die wij door de jaren hebben opgedaan zijn we in staat te adviseren wanneer we een ontwerp onder ogen krijgen. Het is een erg mooie techniek om mee te werken. Het resultaat is eigenlijk altijd indrukwekkend.

innovatief drukwerk

Met deze LED-UV technologie ondervindt u alle voordelen van conventioneel UV-offsetdruk zonder alle negatieve milieubelastende elementen zoals ozon en stickoxide. Het milieuvriendelijk drukprocedé draagt er tevens toe bij, dat het energieverbruik ten opzichte van traditionele UV drastisch wordt teruggedrongen, zelfs tot wel 70%. 

Door deze kostbare investering kunnen we onze klanten voorzien van een nog grotere variatie aan producten. Met deze technologie is offset drukwerk direct droog en verwerkbaar.

 

huisstijl

Briefpapier

Bureau onderleggers

Jaarverslagen

Mappen

Visitekaartjes